Accessibility Tools

   

   

   

 

Programet për keqbërësit kanë objektivat e mëposhtme:
 
Për të rritur sigurinë dhe cilësinë e jetës së viktimave.

  1. Të inkurajojë burrat që kryejnë dhunë ndaj grave, të përballen me pasojat e sjelljes së tyre të dhunshme, të marrin përgjegjësinë për sjelljen e dhunshme dhe të fillojnë të mendojnë në mënyrë kritike për pritjet e tyre ndaj njerëzve kundër të cilëve ata përdorin dhunë.
  2. Që kryerësit e dhunës të arrijnë kuptim dhe njohje më të mirë të formave të ndryshme të dhunës ndaj grave, që është pasojë e drejtpërdrejtë e pabarazisë bazë strukturore në marrëdhëniet gjinore. Dhuna ndaj grave është e rrënjosur në kulturat patriarkale dhe traditat që bazohen në pritjet dhe besimet e burrave se ata duhet të vendosin pushtet dhe kontroll mbi gratë.
  3. Të mësojë komunikimin jo të dhunshëm dhe zgjidhjen konstruktive të konfliktit, duke përfshirë: një kuptim më të mirë të pasojave të dhunës, dinamikën e sjelljes së dhunshme, rritjen e shkrim-leximit emocional, ndërgjegjësimin për nevojën për të pranuar përgjegjësinë për dhunën si një kusht për të ndryshuar sjelljen e dhunshme, për të arritur një partneritet të barabartë, për të kuptuar dhe zbatuar metodat e përgjegjshme prindërore për burrat që kanë fëmijë.

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.