Accessibility Tools

   

   

   

Ne besojm se:

 • Përkufizimi i dhunës ndaj grave bazohet në marrjen në pyetje të pushtetit të shpërndarë në mënyrë të pabarabartë midis gjinive.
 • Dhuna ndaj grave është problem social.
 • Përvojat dhe statistikat na tregojnë se vendi më i rrezikshëm për gratë është shtëpia e tyre.
 • Nuk ka asnjë justifikim për dhunën.
 • Nuk ka një gjë të tillë si një keqbërës tipik një viktimë tipike.
 • Dhuna është e lidhur me rolet tradicionale të cilat u atribuohen burrave dhe grave.
 • Socialization draws girls in the role that prevents women to stand up for them.
 • Dhuna intime e partnerit rrallë qëndron e njëjtë gjatë një periudhe kohe. Zakonisht rritet si në ashpërsi, ashtu edhe në frekuencë.
 • Zero toleranca ndaj dhunës është çelësi për parandalimin e dhunës së meshkujve ndaj grave.
 • Realiteti i dhunës, sidomos ai seksual, është i ndryshëm nga mitet që vazhdojnë në bindjet publike.
 • I vetmi, përgjegjës për dhunën, është ai që e kryen atë. Nuk ka justifikim për dhunë.
 • Të largohesh nga një marrëdhënie e dhunshme është një mundësi për të fituar të drejtat e tua.
 • Reagimi i rrethimit të rasteve individuale të dhunës është një element kyç në parandalimin e dhunës ndaj grave.
 • Çdo qenie njerëzore ka të drejtë të jetë e lirë.
 • Duhet të ketë vend për konflikte në çdo marrëdhënie, por nuk ka vend për asnjë lloj dhune.

LJUBLJANA

 Vojkova cesta 1, Ljubljana

 01 4344 822

 031 770 120

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

ENOTA KOPER

 Vojkovo nabrežje 10, Koper

 05 6393 170

 031 546 098

 Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

© 2024 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.