PONUDBA ZA IZVAJANJE DELAVNIC IN PREDAVANJ

V Društvu za nenasilno komunikacijo si prizadevamo širiti znanje tudi s preventivnimi programi. Menimo, da je, poleg jasnih pravil in vnaprej predvidenih ukrepov, preventiva najboljši način reševanja problematike nasilja. S preventivo se lahko izognemo škodljivim posledicam nasilja.

Delavnice in predavanja oz. seminarje izvajamo zaposlene in zaposleni Društva za nenasilno komunikacijo, ki imamo dolgoletne praktične izkušnje na področju, ki ga pokrivamo in pri izvajanju le-teh. Zaposlene in zaposleni se redno izobražujemo tako doma kot v tujini, udeležujemo se in organiziramo okrogle mize, strokovne posvete in razprave ter pripravljamo strokovne prispevke iz teme.

Za uspešno preprečevanje nasilja v družbi je potrebno kontinuirano delovanje in celostni pristop. Na društvu izvajamo delavnice in predavanja za različno ciljno publiko, tako laično kot strokovno.

DELAVNICE

Delavnice so predvsem namenjene učencem in učenkam osnovnih šol ter dijakom in dijakinjam srednjih šol. Udeležence in udeleženke delavnic informiramo o nasilju in jim pokažemo, zakaj nenasilje deluje. Seznanimo jih z nenasilnimi načini komunikacije ter jih spodbujamo, da občutek moči iščejo v sebi in ne v premoči nad drugimi.

Teme za delavnice so:

• NASILJE,
  • VRSTNIŠKO NASILJE,
  • SPOLNO NASILJE,
  • NASILJE V DRUŽINI
  • NENASILNA KOMUNIKACIJA,
  • REŠEVANJE KONFLIKTOV,
  • DISKRIMINACIJA,
  • SAMOPODOBA.

Način dela prilagajamo potrebam udeležencev in udeleženk delavnice, saj želimo teme čim bolj približati skupini. Poslužujemo se interaktivnega načina dela, kjer imajo vsi možnost sodelovanja, izražanja lastnih idej in mnenj. V ta namen uporabljamo različne tehnike, kot so spoznavanje skupine, vaje prebijanja ledu, voden pogovor v skupini, refleksija v paru, v mali in veliki skupini, igre vlog, avdiovizualne tehnike, izdelovanje plakatov, interakcijske in socialne igre ter predavanja.

PREDAVANJA, SEMINARJI

Predavanja so namenjena učiteljicam in učiteljem na osnovnih in srednjih šolah, staršem, vsem ostalim organizacijam in institucijam, ki delajo z otroki in mladimi (npr. domovi za mlade, različni zavodi, dnevni centri, mladinski centri, dijaški domovi, vrtci,…). Predavanja so namenjena tudi svetovalnim delavcem in delavkam v zavodih za prestajanje kazni zapora, zaposlenim v različnih institucijah in drugim nevladnim organizacijam.

Teme za predavanja oz. seminarje so:

• NASILJE IN KONSTRUKTIVNI ODZIVI NANJ,
  • NASILJE V DRUŽINI,
  • VRSTNIŠKO NASILJE,
  • MLADI IN NASILJE,
  • SPOLNO NASILJE,
  • DISKRIMINACIJE,
  • NENASILNA KOMUNIKACIJA IN REŠEVANJE KONFLIKTOV,
  • ASERTIVNOST,
  • TRENING SOCIALNIH VEŠČIN,
  • KOMUNIKACIJA, KI JE OTROKOM V POMOČ,
  • KOMUNIKACIJA, KI JE MLADIM V POMOČ,
  • POGOVOR Z ŽRTVIJO NASILJA,
  • POGOVOR S STORILCEM_KO NASILJA,
  • DELO S STORILCI_KAMI NASILJA,
  • DELO Z MLADIMI, KI POVZROČAJO NASILJE,
  • KOORDINIRAN PRISTOP K REŠEVANJU PROBLEMATIKE NASILJA V DRUŽINI.

O temi, vsebini, trajanju in poteku predavanja ali seminarja se dogovorimo z naročnico ali naročnikom in pri tem upoštevamo posebnosti in želje skupine, ki ji je predavanje ali seminar namenjen.

CENIK ZA IZVEDBO DELAVNIC IN PREDAVANJ OZ. SEMINARJEV

ČAS TRAJANJA CENA
DELAVNICA 90 minut 100,00 €
PREDAVANJE 90 minut 150,00 €

V ceno seminarja oz. delavnice je všteto seminarsko gradivo.

Predavanja lahko izvedemo v prostorih društva, za predavanja in delavnice v vaših prostorih izven Ljubljane vam zaračunamo še potne stroške.

Če vas zanimata predstavitev društva in naših programov, bomo to opravili brezplačno. Za predstavitve izven Ljubljane je potrebno plačati potne stroške.

Za vsa dodatna vprašanja o delavnicah in seminarjih nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 43 44 822 ali napišete sporočilo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

01 4344 822

031 770 120

051 332 776

030 423 424

059 09 57 66

TRR ZA DONACIJE:

SI56 0204 4001 3446 380

Matična št: 1160656

Davčna št: 91885566

STATUS HUMANITARNE ORGANIZACIJE

05 6393 170

031 546 098

05 6393 180

© 2018 Društvo za nenasilno komunikacijo. Vse pravice pridržane.