Vabilo na strokovni posvet

nov. 2018

V okviru mednarodnih dni akcij proti nasilju nad ženskami in tedna Univerze v Ljubljani vas Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Društvo SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja, in Društvo za nenasilno komunikacijo vabimo na strokovni posvet z naslovom STIKI IN SKRB ZA OTROKA PO KONCU ODNOSA, KJER JE PRISOTNO NASILJE.

Strokovni posvet bo potekal v petek, 30. 11. 2018, in sicer od 9. do 14. ure na Fakulteti za socialno delo. Uradno vabilo s programom najdete tu.

Uvodno usposabljanje za prostovoljno delo
sep. 2018
K sodelovanju vabimo nove prostovoljke in prostovoljce za delo z otroki in mladimi.  Izobraževanja bodo potekala v Ljubljani od 10.10 oz. Kopru od 3.10.

Postali smo člani evropske mreže WAVE
julij 2018

Veseli smo, da je Društvo za nenasilno komunikacijo postalo član WAVE - evropske mreže nevladnih organizacij, ki delujemo na področju ustavljanja in preprečevanja nasilja nad ženskami.

Izdali smo dve novi publikaciji

jan. 2018

Izdali smo dve novi publikaciji, in sicer Moč za spremembo, s podnaslovom Priročnik za samopomoč po preživetem nasilju in Besede o nasilju, pogumu in vztrajnosti. Moč za spremembo je namenjen ženskam, ki so doživlajle nasilje s strani partnerja. Upamo, da bo marsikaj v pomoč tudi tistim, ki so doživele druge vrste zlorab in nasilja. k branju in reševanju nalog so vabljeni tudi moški z izkušnjo nasilja.

Besede o nasilju, pogumu in vztrajnosti je knjiga dopisovanj in svetovanj med žensko, ki je doživela nasilje in svetovalko. Pred nami se izrisuje pot iz nasilja, ki se začne z odhodom od partnerja in preko raznih ovir vodi do zadovoljivega in varnega življenja.

Vabljeni k branju!

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>